Chartercruise og øyhopping i skjærgården!

Nyt turen med god mat og drikke på soldekket eller i den lyse salongen.

Flybåten tilbyr skjærgårdscruise i Ytre Oslofjord og Færder Nasjonalpark til firma og grupper. Turene er fleksible mht. startsted, anløp og seilingsruter. Vi har egne turbusser i Østfold og Vestfold som kan hente og bringe. Vi har stor parkeringsplass både på Husvik og i Engelsviken.

Flybåten er en moderne katamaran, sertifisert for 76 passasjerer. Båten har stort soldekk og lys salong med sittegrupper. Det er to toalett ombord, det ene HC-tilpasset. I samarbeid med cateringselskap kan menyen tilpasses hver enkelt kunde. Flybåten har skjenkebevilling for øl og vin.

Tur 1. Nøtterøy rundt (16-20 nautiske mil og 2-4 timer)

Nøtterøy rundt inkluderer vakker skjærgård, trange sund, Vrengen bro, Kongehytta, småhus- og hytte-
bebyggelse, båtliv og innseiling av Vestfjorden til Tønsberg Brygge.

Tur 2. Skjærgårdscruise / Sel- og fuglesafari (12 nautiske mil og 1,5-2 timer)

Ut fra Husvik seiler vi forbi vikingøya Jarlsø, Husøy og Fjærholmen før vi kommer inn i det vakre Bjerke-
sundet. Seilasen går ut i skjærgården, mellom Hvaløy og Gåsøy, og langs land på Østre og Mellom Bolærn der vi blant annet ser opp til Grevestuen. I vakre Jensesund ligger Jensesund Kafè og småbrukene fra gammel tid. Den siste delen av seilasen får vi flott utsikt mot Vallø og Prins Christians Batteri.

Denne turen kan forlenges med en sel- og fuglesafari, se blå stiplet rute. Flybåten seiler mellom holmer og skjær, og sjansen er stor for å få se sel og yrende fugleliv rundt Skarvesete. Mellom Garnholmen og Østre Bolærn får vi se de store kanonbatteriene, og videre går turen gjennom Kongshavnsund.

Tur 3. Stort Skjærgårdscruise (22-25 nautiske mil og 2-3 timer)

Vi seiler forbi vikingøya Jarlsø, Husøy og Fjærholmen før vi kommer inn i det vakre Bjerkesundet. Seilasen går sørover mot Vrengen der vi ser flott gammel bebyggelse og flere små handelssteder helt nede ved sjøen. Fra Mågerøflaket får vi et glimt av Kongehytta før vi setter kursen ut i øyriket mot Østre Bolærn eller Fulehuk Fyr. Vi seiler langs land på Østre og Mellom Bolærn før vi svinger inn vakre Jensesund med Jensesund Kafè og småbrukene fra gammel tid. Seilasen går mellom Ormøy og Torgersøy før vi svinger inn til Husvik.

Tur 4. Indre Skjærgårdscruise (12-16 nautiske mil og 2-3 timer)

Vi seiler vi forbi vikingøya Jarlsø, Husøy og Fjærholmen før vi kommer inn i det vakre Bjerkesundet. Fra Mågerøflaket får vi et glimt av Kongehytta før vi seiler sørover i Tjømes skjærgård og inn i idylliske Røssesund. Vi passerer Ormelet og går under Røssesund buebro. Rica Quality Havna hotel eller Sandesund på Hvasser er turens endestopp. Retur med Flybåtens turbuss til ønsket sted.

Tur 5. Grand Rundtur i Skjærgården (30 nautiske mil og 4-5 timer)

Seilasen sørover er lik den for tur 4. Nordover seiler vi gjennom den østre delen av skjærgården og forbi Fulehuk Fyr (værforbehold). Vi seiler langs land på Østre og Mellom Bolærn, videre gjennom vakre Jensesund med Jensesund Kafè og småbrukene fra gammel tid før vi returnerer til Husvik. Turen kan påbygges med runding av Færder Fyr (værforbehold).

Tur. 6 Bolærne, øyperlene i Ytre Oslofjord (10 nautiske mil og 2-4 timer)

Østre Bolærn har panoramautsikt over Ytre Oslofjord, militærhistorie, flotte turstier, rik flora, kiosk,
restaurant, idrettshall, fotballslette, badeviker, gjestehavn, kurs- og konferansefasiliteter og overnattingsmuligheter. Det er registrert over 900 forskjellige sommerfuglarter på øya. Det tar kun et par minutter å gå fra hovedkaia til restauranten og forlegningen. Flybåten kan arrangere rebusløp eller guidet tur med 1-2 timers varighet. Mer info på www.bolerne.no

Mellom Bolærn kalles ofte «juvelen i øysmykket». Øya har rik flora, gammel edelløvskog, bronsealdergravrøys, kyststi, restaurerte småbruk og Grevestua. Vi går i land i Kongshavnsund, like ved russerfangeleiren fra andre verdenskrig. Etter ca. to timer guidet tur på turstier kommer vi over til vestsiden av øya og småbrukene i vakre Jensesund. Her er det mulig å ha piknik på benker og bord.
Alternativt bespisning skje hos Jensesund Kafè på Vestre Bolærn.

Vestre Bolærn har vakre Jensesund, gjestehavn, utleiehytter kyststi, bronsealdergravrøys
og Kalvenga med flott badestrand og svaberg i nord. Jensesund Kafè serverer god mat og drikke
og kan arrangere rebusløp, aktiviteter og underholdning. Mer info på www.jensesund.no

Turene til Bolærne kan påbygges med skjærgårdscruise og bespisning ombord i Flybåten.

Tur 7. Engelsviken og Elingaard Herregård (17 nautiske mil og 4-5 timer)

Engelsviken er en perle, viden kjent for sin fiskesuppe og Evert Taube sommershow. Fjord-
kryssingen fra Husvik til Engelsviken i Østfold tar kun 25 minutter. Turen kan utvides med skjærgårdscruise via Bolærne. Fra Engelsviken kjører vi Flybåtens turbuss gjennom vakkert bondelandskap til mektige Elingaard Herregård, en gang Rikskanssler Jens Bjelkes hjem (ca 10 min tur).

Rundt Elingaard er det vollgrav, bastioner og en stor flott hage. Vi får høre Elingaards interessante historie og se den flotte kjelleren med buehvelvninger. Etter en times omvisning og litt tid på egenhånd, returnerer vi til Engelsviken. Engelsviken Brygge Restaurant serverer alt av sjømat, men også annen mat, se www.engelsvikenbrygge.no.

Velkommen ombord!